Na wigilijnym stole zaprezentowano roladę z karpia z sosem chrzanowym, pieczone pierożki z kapustą i grzybami, bigos z dorsza, choinkę z ciasta piernikowego, keks świąteczny z bakaliami, kompot z suszu, barszczyk wigilijny z uszkami, grzebyczki makowe, śledzie w sałatce fasolowej, śledzie na słodko w majonezie i na słono w sałatce pieczarkowej.
Na wigilijnym stole zagościły także elementy dekoracyjne takie jak jabłka w glazurze cukrowej i pomarańcze w goździkach.
Młodzież klas gastronomicznych włożyła dużo pracy w przygotowanie potraw i dekoracji świątecznych, które z pewnością wprowadzą nas w atmosferę Świąt Bożego Narodzenia.
Wystawa potraw wigilijnych została przygotowana przez uczniów klasy II TG i I l pod kierunkiem nauczycieli: Elizy Gilowskiej, Agaty Poźniak i Anny Jagodzińskiej. Uzupełnieniem wystawy jest prezentacja multimedialna na temat obyczajów Świąt Bożego Narodzenia.