Pełna wersja

Nowi właściciele Zakładów Mięsnych Nieścior planują duże zmiany

2019-07-29 09:58

ZakÅ‚ady miÄ™sne NieÅ›cior majÄ… już nowego wÅ‚aÅ›ciciela. Po kilkunastu miesiÄ…cach niepewnoÅ›ci pracownicy mogÄ… odetchnąć z ulgÄ…, zakÅ‚ady miÄ™sne zostaÅ‚y zakupione przez spółkÄ™ Q100. W ZakÅ‚adach MiÄ™snych NieÅ›cior szykujÄ… siÄ™ naprawdÄ™ duże zmiany. Wprowadzenie do oferty BIO produktów, szerokiej gamy produktów garmażeryjnych, zmiana wizualna sklepów firmowych to tylko niektóre elementy biznes planu nowego zarzÄ…du. Masarnia NieÅ›cior to zakÅ‚ad przetwórstwa miÄ™snego z dÅ‚ugoletniÄ… tradycjÄ…, sÅ‚ynie z wyrobów wysokiej jakoÅ›ci - to jak podkreÅ›la nowy ZarzÄ…d pozostanie bez zmian - dlatego tak ważne dla nowego ZarzÄ…du jest, aby zakÅ‚ad dajÄ…cy zatrudnienie prawie 80 osobom kontynuowaÅ‚ swojÄ… kilkudziesiÄ™cioletnia tradycjÄ™ ponadto maksymalnie wykorzystywaÅ‚ zasoby i możliwoÅ›ci wyjÄ…tkowego regionu w jakim siÄ™ znajduje.

Połączenie tradycji z nowoczesnością

Zasługą długoletniej tradycji w połączeniu ciągłymi innowacjami jest fakt, iż masarnia B.J. Nieścior oferuje produkty najwyżej klasy. To siła doświadczenia oraz stosowania sprawdzonych receptur, które zachwycają połączeniem smaków i aromatów. W Nieścior mięsa dla siebie znajdą nawet najbardziej wymagający smakosze, ceniący sobie jakość produktu, bogaty wybór, a także walory smakowe.

Nowi właściciele duży nacisk kładą na relacje z lokalnymi hodowcami trzody chlewnej, niezwykle istotnym elementem będzie wspieranie lokalnych rolników - podkreślają. Zakłady skupiają się wyłącznie na dostawcach z regionu, nowy Zarząd jest przekonany, że tylko to pozwoli na produkcje wyrobów najwyższej jakości. Ponadto zakład rozpoczął certyfikację produkcji ekologicznej.

W asortymencie znajduje się ponad 60 gatunków wyrobów wędliniarskich z mięsa wieprzowego, jak i drobiowego. Wszystkie produkty wytwarzane są według sprawdzonych, tradycyjnych receptur Firma Nieścior specjalizuje się również w produkcji wyrobów sprzedawanych "na ciepło". Produkty z tradycyjnych wędzarni można zakupić w sklepach firmowych oraz partnerskich. Dostępne są między innymi luksusowe wędliny, wędzonki, kiełbasy, podroby, jak i wyroby garmażeryjne.

Odpowiedź na potrzeby klientów

Coraz więcej Polaków zwraca szczególną uwagę na swoje spożywcze wybory zakupowe, zapotrzebowanie na produkty BIO szczególnie widoczne jest na rynku mięsnym. Doskonałej jakości lokalny surowiec, to podstawa, by zaoferować produkt świetnej jakości, pozwoli to na wprowadzenie produktów certyfikowanych zarówno w segmencie mięs jak również wędlin. Sukcesywnie rosnący udział produktów BIO na rynku spożywczym przekonuje nowych właścicieli, że jest to słuszny kierunek rozwoju. Już we wrześniu na półki sklepów trafia pierwsze produkty BIO marki Nieścior.

Rozwój firmy B.J. Nieścior

Równolegle z rozszerzaniem oferty produktów zmieniony zostanie wygląd sklepów firmowych. Zadaniem sklepów jest odpowiadać na aktualne potrzeby konsumentów, dlatego w ofercie oprócz szerokiej gamy mięs i wędlin znajdą się również nabiał, pieczywo oraz gotowe produkty garmażeryjne. Oferta wzbogacana będzie też o niszowe, delikatesowe marki regionalnych dostawców. Zwiększenie punktów handlowych oraz szeroka oferta wpłynie na komfort zakupów dotychczasowego i nowego Klienta. Nowi właściciele chcą przez to wzmocnić pozycję firmy na rynku ogólnopolskim. Promocja regionu jest istotnym elementem komunikacji.

W ramach planowanego rozwoju przewidywane są także kolejne zatrudnienia. Firma w chwili obecnej prowadzi rekrutację zarówno na stanowiska na linii produkcyjnej jak również na stanowiska handlowców oraz kierowców. Konsekwentnie budowana będzie sieć dostawców. Warto również wspomnieć, że mocną stroną firmy Nieścior jest fakt, iż obecnie zatrudnia świetnie wykwalifikowaną kadrę, która aż w 90% związana jest z firmą od kilkunastu lat. Zakłady pozostaną miejscem, w którym cenione jest doświadczenie i zaangażowanie ludzi - Zakłady Nieścior od samego początku są jednym z kluczowych pracodawców w naszym regionie, dlatego trzymamy kciuki za jego dalszy rozwój.

Red.