Uczestnicy warsztatów przygotowywali następujące potrawy: gulasz bawarski oraz chrupiące racuszki z cukinii i jabłek z sosem malinowym. W warsztatach w Korytkowie Dużym, tak jak w poprzednich, w Bukowej i Ciosmach, wzięły udział cztery siedmioosobowe drużyny.
Tym razem gotowali strażacy z OSP w Korytkowie Dużym, członkinie Chóru z Korytkowa Dużego, Stowarzyszenie "Moje Nadrzecze" oraz grupa pań z sołectwa Hedwiżyn. Każda drużyna przygotowywała obydwie potrawy i wszystkie smakowały znakomicie. Warsztaty
stworzyły możliwość, by w atmosferze dobrej zabawy, sprawdzić swoje umiejętności kulinarne.
"Zasmakuj w tradycji" to partnerski projekt realizowany przez trzy Lokalne Grupy Działania, LGD Ziemia Biłgorajska, LGD Kraina Wokół Lublina i LGD Ziemi Kraśnickiej. W ramach projektu odbyły się warsztaty kulinarne, festiwale smaków regionalnych, nakręcone zostały filmy promujące poszczególne regiony. Wkrótce powstanie także Przewodnik Kulinarny "Zasmakuj w tradycji".
Jednym z elementów realizacji projektu był konkurs "Produkty tradycyjne Biłgorajszczyzny" z którego relację znajdą Państwo w artykule Bożena Dykiel gotowała dla naszych gospodyń