BIŁGORAJ
2023.03.15 11:17 | aktualizacja: 2023.03.15 11:35

Powiat ogłosił konkursy na stanowiska dyrektorów RCEZ i ZSBiO

Zarząd Powiatu podjął uchwały w sprawie ogłoszenia konkursów na stanowiska dyrektorów dwóch szkół ponadpodstawowych. Kandydaci mogą składać dokumenty do 29 marca, do godz. 9.
Powiat ogłosił konkursy na stanowiska dyrektorów RCEZ i ZSBiO

9 marca Zarząd Powiatu podjął uchwały dotyczące ogłoszenia konkursów na dyrektorów. Poszukiwani są szefowie dwóch szkół ponadpodstawowych, działających na terenie Biłgoraja - Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej oraz Zespołu Szkół Budowlanych i Ogólnokształcących.

Do tej pory funkcje te pełnili odpowiednio Jerzy Buczki i Stanisław Sitarz.

Kandydaci na te stanowiska muszą posiadać wykształcenie wyższe i tytuły magistra, ale to nie wszystko. Osoby, które chciały pokierować jedną z placówek muszą mieć ukończone studia lub kurs kwalifikacyjny z zakresu zarządzania oświatą. Wymagany jest też co najmniej 5-letni staż pracy pedagogicznej na stanowisku nauczyciela. Kandydat musi spełniać warunki zdrowotne, niezbędne do pełnienia funkcji na tym stanowisku.

Wszelkie niezbędne dokumenty, konieczne do ubiegania się o to stanowisko dostępne są na stronie Starostwa Powiatowe w Biłgoraju.

Termin składania ofert upływa 29 marca.

Zarząd Powiatu, na podstawie odpowiednich przepisów oświatowych, w sierpniu ubiegłego roku przedłużył czas pełnienia funkcji dyrektora Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Biłgoraju Jerzemu Buczce o co najmniej rok, czyli do końca sierpnia br. Pisaliśmy o tym w artykule pt. Jerzy Buczko zostaje na stanowisku dyrektora RCEZ.

Stanisław Sitarz Zespołem Szkół Budowlanych i Ogólnokształcących kieruje od 2013 roku, o czym informowaliśmy w artykule pt. Stanisław Sitarz - nowym dyrektorem "Budowlanki".

red.
red. dodany 15 marca 2023

Czytaj podobne

Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
8 maja 2024 Biłgoraj
Oficjalne otwarcie nowego basenu
Za kilka godzin, dokładnie od godz. 16.00, będzie można korzystać z nowej części basenu w Biłgoraju. Uroczyste otwarcie obiektu, z udziałem władz samorządowych, zorganizowano w środę 8 maja.
w środę, godzina 16:45 Biłgoraj
Najlepsi matematycy w powiecie
11 maja 2024 Biłgoraj
Zarząd Powiatu podzielił się władzą
w środę, godzina 18:44 Biłgoraj
Ile zarobi nowy burmistrz?
W związku z objęciem z dniem 6 maja stanowiska burmistrza przez Wojciecha Glenia, podczas środowych obrad Rada Miasta zajęła się ustaleniem wysokości pensji włodarza.
w środę, godzina 11:15 Zwierzyniec
Mieszkanka powiatu potrąciła rowerzystkę
we wtorek, godzina 13:07 Korczów
Zderzenie osobówek na drodze wojewódzkiej. Jedna osoba trafiła do szpitala [AKTUALIZACJA]
w poniedziałek, godzina 14:05 Frampol
Gradobicie i ulewa [AKTUALIZACJA]
Zgodnie z przewidywaniami synoptyków w poniedziałkowe popołudnie nad powiatem biłgorajskim przeszła burza, której towarzyszyły silne opady deszczu. W gminie Frampol spadł grad.
we wtorek, godzina 11:25 Gmina Biłgoraj
Ile zarobią radni i wójt?
w środę, godzina 17:57 Biłgoraj
Radni się podzielili
w środę, godzina 15:41 Biłgoraj
Biblioteka ma patrona. To zasłużony dla miasta prawnik, historyk i publicysta
W środę 22 maja Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Biłgoraju oficjalnie otrzymała imię prof. Jerzego Markiewicza. Decyzja ta była wynikiem wniosku złożonego przez Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze, który wpłynął do burmistrza Biłgoraja 7 marca 2023 roku. Uhonorowanie prof. Markiewicza jest wyrazem uznania dla jego zasług i wkładu w rozwój nauki, historii oraz społeczności lokalnej.
we wtorek, godzina 09:19 Powiat
Biłgoraj i okolice bez prądu
16 maja 2024 Biłgoraj
Jest program Dni Biłgoraja
w sobotę, godzina 09:16 Goraj
Nowy sekretarz wybrany
Zakończono procedurę wyboru kandydata na stanowisko sekretarza gminy Goraj. Kto obejmie to jedno z najważniejszych stanowisk w Urzędzie Miejskim w Goraju?
Z Biłgoraja do Hiszpanii
w niedzielę, godzina 21:05 Biłgoraj
Pikieta w Biłgoraju
16 maja 2024 Gmina Biłgoraj
Edyta Sarzyńska zastępcą wójta gminy Biłgoraj
Jest pierwsza decyzja personalna wójta gminy Biłgoraj Dariusza Świerczyńskiego. Na stanowisko zastępy wójta powołana została Edyta Sarzyńska, wieloletni pracownik gminy Biłgoraj.
w poniedziałek, godzina 12:36 Biłgoraj
W Biłgoraju stanie wioska indiańska
w niedzielę, godzina 10:02 Tarnogród
2 stanowiska dyrektorskie do obsadzenia
10 maja 2024 Potok Górny
Sensacyjne znalezisko z połowy 3 tysiąclecia przed naszą erą
Mieszkaniec Potoka Górnego znalazł na swoim polu, podczas plewienia plantacji malin, duży fragment siekiery krzemiennej. Z analizy wynika, że narzędzie może być datowane na pierwszą połowę 3 tysiąclecia przed naszą erą. To kolejne sensacyjne znalezisko na terenie powiatu biłgorajskiego.
w środę, godzina 08:30 Powiat
Ostrzeżenie 2. stopnia dla powiatu