BIŁGORAJ
2023.05.12 10:35 | aktualizacja: 2023.05.12 11:02

Jest kandydat na stanowisko dyrektora "Medyka"

W ostatnich dniach marca ogłoszono konkurs na stanowisko dyrektora Medycznego Studium Zawodowego im. Wandy "Wacek" Wasilewskiej w Biłgoraju. Znamy nazwisko kandydata, który został wyłoniony w postępowaniu konkursowym.
Jest kandydat na stanowisko dyrektora "Medyka"

28 marca Zarząd Województwa Lubelskiego ogłosił konkursy na stanowiska dyrektorów jednostek oświatowych prowadzonych przez samorząd województwa lubelskiego, w tym Medycznego Studium Zawodowego im. Wandy "Wacek" Wasilewskiej w Biłgoraju.

Jak informuje Remigiusz Małecki, rzecznik prasowy marszałka województwa lubelskiego w wyniku postępowania konkursowego został wyłoniony kandydat na dyrektora Szkoły Policealnej - Medycznego Studium Zawodowego im. Wandy "Wacek" Wasilewskiej w Biłgoraju w osobie Mirosława Lipińskiego. Na najbliższe posiedzenie zarządu zostanie skierowana uchwała w sprawie zatwierdzenia wyników konkursu. Po zatwierdzeniu wyniku dyrektor zostanie powołany z dniem 1 września na 5-letnią kadencję.

Przypomnijmy, że Mirosław Lipiński obecnie jest dyrektorem “Medyka". Funkcję pełni od 30 czerwca 2019 roku. Jest absolwentem Wydziału Mechanicznego (studia inżynierskie) oraz Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki (studia magisterskie) na Politechnice Lubelskiej. Ukończył także studia podyplomowe z zakresu zastosowania informatyki na UMCS w Lublinie, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w Wyższej Szkole Ekonomicznej w Stalowej Woli oraz rachunkowości w Wyższej Szkole Zarządzania i Administracji w Zamościu. Przez ponad dwie dekady pracował Szkole Podstawowej nr 1 im. Sługi Bożego Księdza Prymasa Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Biłgoraju.

Red. dodany 12 maja 2023

Czytaj podobne

george
Oceniano 3 razy  +1
jakie masz zarzuty merytoryczne lub prawne? Zloz reklamacje
krzysztofpa
Oceniano 7 razy  +1
nie żebym się czepiał ale jedynie słuszny kandydat z ..... jedynie słusznej władzy ..... qrwa komuna pełną mordą. Tyle lat po "upadku Komuny" a oni ciągle u żłoba. a mówią że wałęsa był
BOLKIEM bolki to dzisiaj u żłoba siedzą
w poniedziałek, godzina 11:35 Biłgoraj
Kto zasiądzie w Radzie Powiatu?
Już wiadomo kto przez pięć najbliższych lat będzie zasiadał w Radzie Powiatu Biłgorajskiego. O mandat radnego ubiegało się 149 kandydatów reprezentujących 5 komitetów wyborczych.
w czwartek, godzina 14:07 Księżpol
Od poniedziałku kontrola szamb
w czwartek, godzina 08:32 Księżpol
Mieszkanka powiatu w konkursie Miss Polonia 2024
w poniedziałek, godzina 11:15 Biłgoraj
Znamy skład Rady Miasta Biłgoraja
Podczas niedzielnych mieszkańcy Biłgoraja wybrali 21 radnych, którzy przez najbliższych 5 lat będą decydować o przyszłości miasta. Znamy oficjalne wyniki.
dzisiaj, 11:22 Tarnogród
Nastolatka z powiatu w Parlamencie Młodych
w środę, godzina 08:50 Frampol
Utrudnienia na DW nr 835. Rusza remont
w poniedziałek, godzina 10:45 Biłgoraj
Oficjalne wyniki wyborów na burmistrza Biłgoraja
Znamy wyniki wyborów na burmistrza Biłgoraja. W drugiej turze, podobnie jak w 2018 roku, zmierzą się dotychczasowy włodarz Janusz Rosłan i Wojciech Gleń.
w czwartek, godzina 12:16 Biłgoraj
Kompleks boisk sportowych za 4,5 mln zł otwarty [NOWE ZDJĘCIA]
w piątek, godzina 07:46 Biłgoraj
Drugie miejsce biłgorajskiego "Medyka"
w środę, godzina 08:34 Roztocze
Powstaje dokumentacja projektowa nowych atrakcji turystycznych na Roztoczu
Roztoczański Park Narodowy rozstrzygnął przetarg na wykonanie pełnobranżowej dokumentacji projektowej dwóch nowych atrakcji turystycznych. Inwestycje, które mają być zrealizowane, mają na celu nie tylko wzbogacenie oferty turystycznej regionu, ale także podnoszenie świadomości ekologicznej oraz zachęcenie turystów do odkrywania i cieszenia się przyrodą.
w piątek, godzina 09:16 Biłgoraj
Drzewka czekają na chętnych
w czwartek, godzina 08:14 Biłgoraj
90-letni most do remontu. Będą objazdy
w poniedziałek, godzina 07:13 Biłgoraj
Wyniki wyborów na wójta gminy Biłgoraj. Znamy skład nowej rady
Znane są już oficjalne wyniki wyborów w gminie Biłgoraj. O fotel wójta ubiegało się trzech kandydatów. Kto uzyskał najwięcej głosów?
dzisiaj, 09:12 Biłgoraj
Starosta wyróżniony medalem 550-lecia Województwa Lubelskiego
w niedzielę, godzina 13:45 Biłgoraj
Jaka frekwencja w powiecie? [AKTUALIZACJA]
w poniedziałek, godzina 08:32 Biłgoraj
Wyniki wyborów z 66% obwodów w Biłgoraju. Będzie druga tura?
Trwa liczenie głosów oddanych w niedzielnym głosowaniu. Według wyników z 66,67% obwodów wybory na burmistrza Biłgoraja nie zostały rozstrzygnięte. Kto ma szansę na udział w drugiej turze?
dzisiaj, 09:52 Obsza
Przygotowania do Złotych Godów
dzisiaj, 08:49 Korczów
Najlepsi z bezpieczeństwa w ruchu drogowym
Do sądu wpłynął akt oskarżenia ws. afery banerowej
Jak informuje radca prawny Marek Błaszczak, pełnomocnik burmistrza Janusza Rosłana, do sądu w Biłgoraju wpłynął akt oskarżenia ws. afery banerowej.
w piątek, godzina 11:59 Biłgoraj
Decydujemy o przyszłości miasta. Spotkania z kandydatami na burmistrza
w niedzielę, godzina 08:07 Biłgoraj
Zgłoszenie o pożarze kościoła i szpitala